Friday, 28 February 2014

Aiskrim dalam kelapa

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته




Pernah makan tak ? Tak kan ? Tahuu dah *gelak jahat*

Aiskrim dia pakai scoop yg kecik2 tuh tau , pastu ada hirisan kelapa muda , ditaburkan dengan kacang tanah , chocolate sprinkles pastu ada lah sebijik ceri hijau . Harga RM3.50 kot ? Tak ingat . Tapi memang berbaloi lah harga dengan kesedapannya .

Okey , nama saintifiknya aku taktau lah apa kan , tapi aku panggil AISKRIM DALAM KELAPA .
Aku makan nihh masa pergi Sg Golok aka Mundok kat Thailand tahun lepas . Kelas kauuuu nak letak Thai jugak tuhhh . Poyoo :P

SERIOUSLY SEDAP KEBABOM POM POM POM !
Kenyang tau makan aiskrim ni je . Takyah makan nasi seminggu dah lepastu . Diam kau lin , bohong je ehhhhh ! *jeling* Pakcik aku yg belanja . Mungkin sebab tu ah rasa sedap sgt kott ??

Oh well , aku ni pemalu sebenarnya tpi entah macam mana dengan selambanya aku mintak pakcik aku belanja aiskrim nihh sebab nampak ramai sangat manusia yg berkerumun beli . Rezeki kami lah dapat makan aiskrim nih , kalau lambat sikit memang tak dapat den nak merasa . 

Sekejap je aiskrim ni habis . Untung si penjual tuh , tak payah buka kedai lama2 .
Agak2 kalau aku pasarkan kat Johor ni laku tak ek ? Hmm *thinking* 

Sekian , terima kasih daun keladi ^_^

18 comments:

  1. Replies
    1. Haah rasa kelapa . Unik rasanya , hehee .

      Delete
  2. Replies
    1. Memang sedap ! Rugi kalau tak try , hehee .

      Delete
  3. ya Allah sedapnya :)

    #jemput singgah baca dan komen, terima kasih :D

    http://www.haneeza.com/2014/02/the-best-daily-supplement-clinicell.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. A must-eat-food bila sampai sana , hehee .

      Delete
  4. salam =)

    wah cam menarik n nmpk sedap je askem tu =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tersangat sedap . Unik ! Plus murah lagi . Berbaloi-baloi gituhh , hahaa .
      Tapi kat sini mcm xpernah nampak lagi lahh .

      Delete
  5. 1st time tengok. rare sungguh aiskirm dalam kelapa ni. banyak pulak tu isi dia :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hah tu lahh . Puas makan tau . Hehee . Only in Thailand ;)

      Delete
  6. wow best tu... lgi best wktu musim panas mcm sekarang ni hoho
    reaperz.net

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum. tak pernah akak tengok dan makan ni! sedap ekk? mana nak cari ni? hehehe ~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alamak , ibu mengandung mengidam ke ? Hahaha . Ni makan dkt sempadan kak . Masetu balik Kelantan , pegi shopping sekali . Kat Mundok . Kat Malaysia ni tak pernah nampak lgi , hehee .

      Delete
  8. ya rabbi. gambar pun dah boleh buat telan air liur nambelas kali :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang niat kite pun , hahaha . Tu lah , nak makan lagi ! >.<

      Delete
  9. uniknya..mkn dlm buah kelapa
    nak sini sikit

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedap ! Siap ada isi kelapa tau , hehee .

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...