Thursday, 27 February 2014

Kuih tayar

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته

Sukacita dimaklumkan bahawa entry ini ditaip pada 12.16 tengah malam .

Sumber : Syeikh Google

Haih laaaaa . Tengah-tengah malam gini craving kuih ni lahh pulak . Mana nak cekau malam2 ni budak oi ! Nak craving pun patutnya kena pada time . Menjamu mata dengan tengok gambar-gambar kuih ni je lahh kekdahnya . *pasrah*

Haa sape tak tahu ni kuih apa ? Aku sumpah jadi tayar kang satgi . Hahaha .
Namanya kuih denderam . 
Tapi aku dengan adik-adik suka panggil dia as kuih tayar .

''Mak , nanti pergi pasar malam tuhh belikan kuih tayar tauu ! Beli banyak2 .''
''Adik , ni ada kuih tayar ! Kau lambat akak habiskan ...''

Kalau dah dapat kuih ni , satu mangkuk besor pun aku boleh habiskan sorang-sorang . Memang favourite gila ! Lagi-lagi dapat yg panas-panas , fulamak makin sedap lah kan . Pastu digandingkan pulak dengan milo beng tabur , nikmatttt !

Hoi , dah lin dah . ENOUGHHHH ! Takpayah nak buat orang kecur air liur . Esok pergi cari kuih ni . Beli at least RM5 okey . Siapa yg pandai buat kuih ni , rajin-rajinkan lah diri buat amal dengan pos kuih tayar ni secara free kat rumah aku . Hahaha , ok gurau je ;)

Sekian , terima kasih daun keladi ^_^

6 comments:

  1. yes betul tu mkn panas2 lagi sedap woiii
    mil iols sllu buat kuih denderam ni
    tp ada org panggil kuih telinga kuali haha
    anak2 iols pun suka gak
    tabik arrrrr malam2 gini leh wat kuih tayar hahaha
    lau iols jiran sebelah sure iols x malu dtg tapau sebalang agagaga

    ReplyDelete
    Replies
    1. Certain people panggil ni telinga keling kan , hahaa .
      Kalau i ni jiran u , of course lah i bagi je . Kata jiran kannn ! Hahahhaa .

      Delete
  2. wan suke kueh ni jugak luar dia rangup :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup ! Dpt panas2 , memang heaven ! Tak pandang kiri kanan dahh . Hahaha .

      Delete
  3. kalau org trgnu pnggil kuih derram. haha. mcm gtu la bnyi nyee. hehe :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh bayangkan cara menyebutnya , hahaa XD

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...