Wednesday, 5 March 2014

#Throwback - A day with Dato' Sheikh Muszaphar Shukor

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته

Lin , asal asyik baling belakang (throwback) je ? Ehh , blog aku kannnnn ? Senyummm ^_^


Disclaimer : Kepala tak kena bahu pun ok . Aku diri mcm dh terkebelakang sikit sebenarnya . Tapi nampak mcm dekat sangattttt . Haih lah anak -,-

Date : 25 May 2013 
Venue : SK Taman Rinting 2 (kott)

Okey , cerita dah basi . Aku tahu . Hahaha . He is sooooooo amazing . Seriously ! Plus , peramah okey . Masa ni ada dalam tak sampai 10 orang pun budak-budak sekolah aku . Kami datang pun atas jasa baik Sir Haikal uruskan ape ntah yang membolehkan pelajar sekolah kami untuk join program bersama angkasawan pertama negara dengan budak-budak dari serata sekolah rendah kat Pasir Gudang . Kiranya special case lah kannnn .

Aku memang excited sangat nak jumpa Dato' . Oh well , sapa yang taknak jumpa such an amazing man kannnn ? So , even tak ramai budak sekolah aku pergi , tapi aku still nak pergi jugak . PELUANG KEEMASAN ! Sekali seumur hidup kan . Panjang umur , ada jodoh , boleh lah jumpa lagi . Kalau tak ? Kempunan , huhuu . Alhamdulillah , rezeki aku dpt jumpa dia . Tak sia-sia lah kiranya aku pujuk rayu mak suruh bagi keizinan , hehehe .

Beruntungnya budak-budak sekolah aku , sebab kami dijemput untuk duduk betul-betul di hadapan Dato' SMS sebab kami tetamu dari sekolah menengah , katanya lah . Hahaha . Lepas tuh , masa dia tengah berkongsi pengalaman dia in outer space tuhh , dia sempat lahh bergurau senda dengan kami . Cakap pasal kedudukan sekolah lah apa . He's totally funny . Serious tak tipu . Sakit perut aku sebab ketawa je . Hahaha .


Suasana dalam errr .... Dewan kott ? Almaklumlah , sekolah orang . Mana aku tau .


Spotted him ! Nih masa awal-awal dia sampai sekolah .


Untung adik nih . Kecik-kecik lagi dapat jumpa Dato' . Aku pun umur 17 tahun baru dapat jumpa . Bersyukur woi ! Okey .....


Ni masa kami masih duduk kat belakang , belum dijemput untuk duduk kat depan lagi .


Soalan : Awak nak jadi apa bila besar nanti ?
Jawapan : Nak jadi angkasawan !

Semua budak kat situ jawab nak jadi angkasawan and angkasawati . Baguslah dik , ramai-ramai pergi outer space . Jangan lupa bawak akak kau nih . Hahaha .


Jealous ? :P Ni masa kami dah dijemput duduk kat depan dia . Hehehe . Kembang setaman budak2 SKOMAS ^_^


Sesi autograf CD pengalaman di outer space . Semua berpeluang minta autograf sambil beramah mesra secara rushing ok ! 


Menyempat ! Time nihh , dia dah nak balik KL . Sekejap je datang . Tak ingat lah berapa lama .


Kami dua orang je lah pelajar form 5 . Hehehe >.<


Sir Haikal . The ''driver'' . Sorry sirrrrrr . Hahaha .

ANDDDDDDDD LAST BUT NOT LEAST , TARAAAAAAA !

AGAIN ! Aku diri terkebelakang sikit okeyyyyy , tak kena bahu pun . 
This is just a camera trick -,- *sigh*

So , if you got such a golden chance like this , just gooooo ! Tak rugi pun tau .
Malah , kau akan rasa grateful sebab kau dapat jumpa orang yang semua orang nak jumpa ! 
It's not easy to bumped into amazing people yang berjaya mengharumkan nama Malaysia kan . So , if you got the chance to meet someone/somebody yang memang menjadi idola dan kebanggaan semua orang , why not kau pegi kan ? Tak payah fikir 10 kali punnnnn . Hahaha .

Sekian , terima kasih daun keladi ^_^


16 comments:

  1. wahhh...jeles nya dpt bergmbr ngan DSM...:P

    ReplyDelete
  2. whoa. syoknya. so far i never meet him. i do hope someday i can take a photo with him. emmm.

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah . May Allah give you chance to meet him ;) Serious best !

      Delete
  3. Datang follow Lin. Hehehe...ni btol2 throwback.
    Hehe...apa pun, ia tetap pengalaman yang best kan!!!
    Rugi x share woooo....even dah lama lepas.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup ! Tau xpee . Kate throwback kann . Hehehe . Dulu2 xde account blog lagi , skrg dah ada blog , mmg banyak throwback jee . Hee ~ ^_^

      Delete
  4. hehe, pernah jumpe mase darjah 6 dulu, form 4. tapi tak pernah ambik gambar lagi -_- wee untunglahh ade moment hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehhee tu lahh . Alhamdulillah . InsyaAllah , lepasni ada rezeki boleh jumpa lagi ;)

      Delete
  5. amboi lin, senyum tak abis lagi ni..he he he... tahniah..
    p/s:kejayaan terbesar beliau dapat didik isteri utk menutup aurat! alhamdulillah :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe . Mesti lah tak habis . Ingat lagi ayat2 yg dia ckp tau , hehee .
      Yes betul tuhh . Dr Halina is more and more adorable since she starts wearing hijab . Alhamdulillah ^_^

      Delete
  6. Bertuah sgt dpt tgk dia face to face, ni yg jeles ni! hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Opssssss ! Hehehe . Rasa mcm unbelieveable pulak masa tgk dia tuh . Hee ~

      Delete
  7. wahh manyak syok jumpe dato hensem nih..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...