Tuesday, 4 November 2014

Renovasi blog buat pertama kalinya


Hello ! *waves*
Yes, korang tak salah masuk blog lah. Hehehe.
Alhamdulillah, so there goes my renovation work.
Daripada PINK ke BIRU !
Give a big applause to myself, guys.
Seriously, rasa macam nak menangis bila google things yang blue in colour untuk renovate blog.
Warna pink itu sangatlah menggoda hati dan perasaan ini ! (hiperbola gila kau)
So yeah, this is the new look for my blog.
Suka ke takkkkkkk ??
Asyik warna pink or purple, lama-lama boleh muntah tengok blog sendiri.
Colour biru ni kengkonon macam "The New Hazlin" gitewww.
Dulu zaman secondary school, bolehlah nak pinky-pinky.
Sekarang dah berada di alam universiti so, warna biru menjadi pilihan hati.
Thanks to my best friend, Mokkah sebab bagi idea. (sukalah tu nama dia masuk blog iolsss hahaha)
Cerita pemilihan warna ni macam ni tau.
Mula-mula decided untuk buat biru. Then, bila dah buat kerja meng-google (errr, is that a word?) aku rasa turquoise pun cantik. Then, baby blue pun cantik.
Nampak tak aku macam takde pendirian kat situ ? (boooo hazlin booooo)
So, setelah berfikir dan taknaklah mengecewakan warna-warna yang dah dipilih itu, aku pun gabungkan all the colours in a blog.
Hah, hazlin sangat baik hati kan ? Bertimbang rasa gitewww. Hahaha.
Caption untuk blog pun nampak macam matang kan ?
"Life is a long road but it's worth it"
Oh ya, gambar tu diletakkan untuk menunjukkan yang aku ni makin lama makin besar, dan haruslah menjadi seorang yang matang dan berfikiran jauh.
Haaaaa boleh gituh ? Hahaha.
Aku dah lama tak main code untuk blog ni. 
So, ada lah benda-benda yang masih aku kekalkan sebagai pink
Ikutkan nak tukar semua jadi biru tapi langsung lupa nak edit background for the title and so on.
But, the colours combination look good kannnn ?
Semangat sikit aku nak merajinkan diri update blog yang semakin bersawang ni haaaa ! Hehehe.

Any comment for the new look ? Stay awesome guys. Have a nice day !


Sekian, terima kasih daun keladi ! ^_^



Saturday, 1 November 2014

An update after a long timeeee


Assalamualaikum and hellooo .

How i miss this blog so damn muchhhhhh !!!
Ada orang rindu saya takkk ? Hahaha perasan .
 Last update was on  11th May and it makes me feel like i am so badddd hahaha .
I do have the ideas but i just need to buy some more time for this blog . 
Got what i meant huh ? Peace !
Okayyyyyy .
This is just a quick and short update from me !
How are you guys doing ? Really hope all of you are doing fine and great !!
 (and stay awesome , of course !)
To be honest , i am updating this using my mobile phone ! Hahaha .
Just want to inform that i will be back to the blog world in a week time insyaAllah .
For your information , i am still enjoying the semester break of Semester 1's Foundation in Law .
Law is awesome guys ! 
I never thought that studying law things will be so fun and not so stress .
 (if you can manage your time well) 
My last paper was on 3th October and i went back for holiday on 4th October .
And here i am , still in the holiday mood !!
I will be back to Kuantan on this 30th November as Semester 2 will start on 1st December .
Phewwww . Time flies so fast !
For this time being , i am busy with MUET . I will be sitting MUET (The part for Reading , Writing and Listening) on this 8th November . 
The speaking part was on last 13th October and it went smoothly and awesome !
So yeahh . Wish me luck !

You guys just have to prepare not to blood vomit once i have update all my abandoned entries soon !

Yes , aku akan update SEMUA entri yang telah disimpan dalam laptop . Nak bukak blog tak sempat sangat kan time study so , update kat Word je lah dulu hehehe . Seriously , banyak sangat cerita . 
(Ceh konon macam ada limapuloh entri yang terbengkalai je ceritanya)

At first , rasa nak delete je blog ni sbb kekangan masa . Tapi ada lah orang2 yg mntk aku kekalkan blog ni and keep updating . So here i am ! Harap tak menyampah kalau sekarang ni every single minute/hour/day akan ada update pastu tiba-tiba blog ni macam hidup segan mati tak mahu sebab owner dah busy balik dgn study hahaha .

See you later !

Sekian , terima kasih daun keladi ^_^



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...