Thursday, 25 August 2016

I can drive yeay!


Assalamualaikum and hello everyone!

So, on the last 23rd, I forced my dad to teach me drive. Yes, I am 20 already and I don't have my driving license yet. I got my motor's license when I was 18 if I am not mistaken. Tbh, I was too busy with my studies until I couldn't even allocate time to take car's license and learn how to drive hahaha yes I am full of arguments smh :P 

Sebenarnya aku ni penakut. Macam-macam alasan bagi sebab taknak drive. Tak nampak tayar lah, tak pandai handle stereng, kereta ayah besar lah apa lah. Ni paksa ayah ajar pun sebab rasa macam yes, I have to!! Malulah bila balik kampung and relatives asked "Alin ke yang drive?". To make things worse, duduk kat Somban tu, many of my friends got their driving license already so I macam tercabar because everyone thought I had mine! Unfortunately, not yet. So, seruan untuk belajar drive pun dah sampai. Memang determine gila lah I tell you! Bayangkan, kereta Naza Citra kot. Even my best friend pun tak percaya aku nak belajar driving pakai my dad's car tu and I am survived!!


Bapak aku sumpah garang time ajar tapi aku gelak je time kena bebel hahaha :P

Memula tu memang senget benget kereta tu aku kerjakan. Cikgu kat sebelah tu bebel je lah kan hahaha. Pastu I repeatedly say "Janganlah marah. Akak ni baru harini belajar hahaha" and he said dia tak marah, nasihat! Aku taktau lah kenapa aku relax gila belajar driving ni, tak macam masa belajar bawak motor dulu. Maybe aku betul betul dah ready kot so not a big deal lah kena marah ke kereta senget ke apa ke. Ayah kata aku dah lulus drive tapi nak kena practice lagi lah so biar lagi power lol. 

Lepastu, ayah boleh tidur kat sebelah. Nampaklah dia percaya kat aku hahaha :P I pun apa lagi, ambil kesempatan lah hahaha. Aku boleh belajar every Tuesday je sebab ayah I cuti. Sebelum sebelum ni ayah memang cuti tapi busy nak run errands lah, fetch adik kat sekolah and everything. So, I have only one more Tuesday then balik Somban dah sobs. Seminggu je kat sana lepastu balik Johor semula sebab cuti raya haji seminggu. Amende lah UiTM ni. Tak faham betul. Kan senang start lecture after raya haji. Hmmm. Oh yes, aku belajar about 2 jam macam tu je then balik sebab rasa macam I am pro enough man hahaha. Balik, hantar Adi sekolah, ambil Haikal kat sekolah around 1-ish pm macam tu, then ayah kata nak beli barang motor Haikal at Teluk Sengat, Kota Tinggi. Siap sesat ke Sungai Rengit okay hahaha nampak sangat tak biasa pergi Kota >.<


Incomplete because the other two were schooling. 
Ignore my bare face! Aku tak tahu pun it was going to be a long day for me so aku tepek bedak je hmm.


The sun was scorching hot hence my face

P/s Barang spare parts motor kat Teluk Sengat way cheaper than other places okay. Try go and compare the prices by yourself. By the way, ada dua je kot kedai spare parts motor kat situ kalau aku tak salah lah, so be wise!


Love, Lynn.


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...