Friday, 3 February 2017

Meatballs & IKEA Damansara

Assalamualaikum and hye everyone!

I went to IKEA during last October tapi tu la sekarang baru dapat masa nak share kat blog kan hehe maaf lah >.< Masa tu ada cuti 4 hari including weekend tapi tak balik Johor lah sebab macam time consuming. Ticket bas je dah RM30++ sehala, kalau dua hala? Tambang teksi & bas nak balik rumah lagi? Haaa lebih RM100 semata nak balik Johor so takpelah, kita pergi berjalan eh.

So, aku gerak dari Seremban naik KTM and turun kat Kepong Sentral. Dari Kepong Sentral, ada saudara kawan aku ambil and dia la bawak kitorang ke sana sini. The actual plan is pergi IKEA Cheras tapi ended up pergi IKEA Damansara sebab masa kitorang sampai tu jammed teruk jugak la and that place lagi dekat hehe.


3.75/5 stars
Wajib try katanya. For me, bercinta jugak la nak habiskan 15 ketul ni sebab bila dah lama lama makan tu rasa muak. Bila makan ni, teringat pulak kenangan "dahulukala" hahaha. Sorry la, I dah sampai dulu IKEA before you :P


Tengah sumbat meatball pun mata tu menyempat aje nak tengok orang kannnn


Makanan lagi penting guys

See, dalam gambar pun nampak meja penuh dengan makanan. Padahal yang makannya tiga orang je. Itupun ada foods yang kitorang tak ambil sebab takut tak habis nanti membazir pulak. Air je 3 4 kali refill. Kemain kan! Tapi memang ramai gila orang kat IKEA ni. Nak beratur panjang-panjang nak order foods satu hal, nak cari table satu hal lagi. 3 4 kali jugak la kitorang pusing tempat tu sebab fully crowded. Nak tunggu orang habis makan lagi. Ni kalau bawak family aku ni, memang taklah diorang nak menunggu ye. Sanggup angkat kaki! Hahaha. Tapi disebabkan kitorang muda belia remaja, kitorang waiting patiently acah je padahal dah merungut nak balik :P


Yang sebelah aku tu meatballs ala ala vegetarian kot tak ingat. Chicken wings tu pun katanya wajib try. Tapi for me, biasa je. Untuk peminat chicken wings macam aku ni okay la kot. Takdelah sedap sampai nak meninggal hahaha :P Oh, chicken wings ni kitorang tapau je, tak larat nak makan dah. Too full!


LOVE IT!! Concept kat sini macam romantic2 gitewww I like!


Price pun not bad lah. Nak cakap lebih lebih pun tak berani sebab bukan aku yang bayar hahaha :P Tak sempat pun nak tengok furnitures ke apa semua tu padahal dah plan dah nak OOTD siap kat situ tapi nak buat macam mana kan, nak kejar masa, nak asar, dengan jammed nya lagi. KL kan, bila je tak jammed. Tapi kalau after this ada orang ajak datang sini, make sure bukan hari yang ramai orang lah kot? Hahaha. Parking pun sepuluh kali pusing agaknya baru dapat. Apalah yang korang buat kat IKEA ni sampai susah cari parking. Mungkin kitorang pergi wrong timing ni. mungkin la kan. Tapi overall, such a nice experience :) 

That's all for now. Bye!

Love, Lynn.




10 comments:

  1. yg membeli kat IKEA selalunya 10% je...yang lain tu berjalaaaaaannnnnnnnnn je! haha

    ReplyDelete
  2. ikea meatball memang banyak dik lin.. akak pun tak larat aihh selalu kongsi dengan kawan je

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha itulah! Rasa macam tak cukup je masa nak order. Yelah time lapar kan. Bila dah makan, sayang pula kalau tak habis >.<

      Delete
  3. haritu kawan baru pegi ikea, dia kata popiah tu sedap!
    alaaa saya ni je org selangor yg tak pernah2 lagi makan meatball ikea >.<

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yassssss popiah tu memang sedap!! Hahaha takpe, tak lari IKEA tu >.<

      Delete
  4. wahhhh. sedapnyeee.. kita pulak yang rasa lapar >.<"

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alamak. Tu tandanya kena cari makanan tu hahaha >.<

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...